Koldhævede durumboller

16. januar 2023 af .

Foto: Martin Tanggaard

Det er morgenmadsluksus på højt niveau, når der serveres nybagte boller. De her koldhævede boller med durummel forberedes dagen før og er nemme at bage.

Bemærk
Dejen skal hæve på køl natten over (ca. 8-12 timer).

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren i en skål, og rør den ud i vand.
Hæld olie, salt, sukker, mel og havregryn i skålen, og ælt det sammen til en løs dej.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt dejen til at hæve i køleskab til næste dag.
Form 10 boller med en ske, og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Tænd ovnen på 225°.
Lad bollerne hæve i 30 minutter. Pensl dem med vand, og drys birkes på toppen.
Bag bollerne i ca. 18 minutter, eller til de er gyldne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Durumboller = morgenmadsluksus

Durumboller er de perfekte morgenboller! Den koldhævede dej med durummel kan nemt og hurtigt laves aftenen før, så du hurtigt kan smide bollerne i ovnen næste morgen.

TIP: Du kan også lave bollerne i en dampovn, hvis du har sådan en. Bag på mellemdamp niveau i samme varighed.

Prøv også: De bedste koldhævede boller

Hvorfor bruge durummel?

Durummel er fremstillet af fine, gyldne korn, som bliver knækket fint, så de bliver helt frie for skaller og hvedekim. Dette er i modsætning til almindeligt hvedemel, som bliver malet. Durummel har dog ikke nogen stor hæveevne og skal derfor altid blandes med almindeligt mel. Med durummel i dejen bliver bollerne sprøde udenpå, saftige indvendigt og giver en gylden krumme.

Vidste du om durumboller? 

  • Dejen til durumboller skal hverken æltes eller trilles. Ingredienserne skal bare røres sammen i en skål og stå natten over, så dejen kan langtidshæve. Dette gør at smagen får længere tid til at udvikle sig og brødet kommer derfor til at smage af mere.
  • Durummel bruges ofte i det italienske køkken til især pasta og forskellige brødtyper, heriblandt pizzabunde. Det er durummelet, som giver den gyldne farve og intense smag.
  • Koldhævede boller er ofte med en mindre melmængde. Derfor er dejen mere fugtig og gør den svær at forme med hænderne. Brug derfor en ske i stedet til at lave klatter på bagepladen!
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar