Koldhævede durumboller
Det er morgenmadsluksus på højt niveau, når der serveres nybagte boller. De her koldhævede boller med durummel forberedes dagen før og er nemme at bage.
![Koldhævede durumboller](https://spisbedre-production-app.imgix.net/images/recipes/koldhaevede-durumboller_15583.jpg?auto=format&ar=655%3A500&fit=crop&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.6027525545236605&fp-z=1)
(2)
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Durumboller = morgenmadsluksus
Durumboller er de perfekte morgenboller! Den koldhævede dej med durummel kan nemt og hurtigt laves aftenen før, så du hurtigt kan smide bollerne i ovnen næste morgen.
TIP: Du kan også lave bollerne i en dampovn, hvis du har sådan en. Bag på mellemdamp niveau i samme varighed.
Prøv også: De bedste koldhævede boller
Hvorfor bruge durummel?
Durummel er fremstillet af fine, gyldne korn, som bliver knækket fint, så de bliver helt frie for skaller og hvedekim. Dette er i modsætning til almindeligt hvedemel, som bliver malet. Durummel har dog ikke nogen stor hæveevne og skal derfor altid blandes med almindeligt mel. Med durummel i dejen bliver bollerne sprøde udenpå, saftige indvendigt og giver en gylden krumme.
Vidste du om durumboller?
- Dejen til durumboller skal hverken æltes eller trilles. Ingredienserne skal bare røres sammen i en skål og stå natten over, så dejen kan langtidshæve. Dette gør at smagen får længere tid til at udvikle sig og brødet kommer derfor til at smage af mere.
- Durummel bruges ofte i det italienske køkken til især pasta og forskellige brødtyper, heriblandt pizzabunde. Det er durummelet, som giver den gyldne farve og intense smag.
- Koldhævede boller er ofte med en mindre melmængde. Derfor er dejen mere fugtig og gør den svær at forme med hænderne. Brug derfor en ske i stedet til at lave klatter på bagepladen!