Koldhævede durumboller

Det er morgenmadsluksus på højt niveau, når der serveres nybagte boller. De her koldhævede boller med durummel forberedes dagen før og er nemme at bage.

Koldhævede durumboller
0-30 min.

(2)

January 16, 2023 af Linn GrubbströmFoto: Martin Tanggaard
Bemærk:Dejen skal hæve på køl natten over (ca. 8-12 timer).

Ingredienser

stk.

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Durumboller = morgenmadsluksus

Durumboller er de perfekte morgenboller! Den koldhævede dej med durummel kan nemt og hurtigt laves aftenen før, så du hurtigt kan smide bollerne i ovnen næste morgen.

TIP: Du kan også lave bollerne i en dampovn, hvis du har sådan en. Bag på mellemdamp niveau i samme varighed.

Prøv også: De bedste koldhævede boller

Hvorfor bruge durummel?

Durummel er fremstillet af fine, gyldne korn, som bliver knækket fint, så de bliver helt frie for skaller og hvedekim. Dette er i modsætning til almindeligt hvedemel, som bliver malet. Durummel har dog ikke nogen stor hæveevne og skal derfor altid blandes med almindeligt mel. Med durummel i dejen bliver bollerne sprøde udenpå, saftige indvendigt og giver en gylden krumme.

Vidste du om durumboller? 

  • Dejen til durumboller skal hverken æltes eller trilles. Ingredienserne skal bare røres sammen i en skål og stå natten over, så dejen kan langtidshæve. Dette gør at smagen får længere tid til at udvikle sig og brødet kommer derfor til at smage af mere.
  • Durummel bruges ofte i det italienske køkken til især pasta og forskellige brødtyper, heriblandt pizzabunde. Det er durummelet, som giver den gyldne farve og intense smag.
  • Koldhævede boller er ofte med en mindre melmængde. Derfor er dejen mere fugtig og gør den svær at forme med hænderne. Brug derfor en ske i stedet til at lave klatter på bagepladen!

Måske du også kan li'