Koldhævede durumboller
Det er morgenmadsluksus på højt niveau, når der serveres nybagte boller. De her koldhævede boller med durummel forberedes dagen før og er nemme at bage.
(2)
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Durumboller = morgenmadsluksus
Durumboller er de perfekte morgenboller! Den koldhævede dej med durummel kan nemt og hurtigt laves aftenen før, så du hurtigt kan smide bollerne i ovnen næste morgen.
TIP: Du kan også lave bollerne i en dampovn, hvis du har sådan en. Bag på mellemdamp niveau i samme varighed.
Prøv også: De bedste koldhævede boller
Hvorfor bruge durummel?
Durummel er fremstillet af fine, gyldne korn, som bliver knækket fint, så de bliver helt frie for skaller og hvedekim. Dette er i modsætning til almindeligt hvedemel, som bliver malet. Durummel har dog ikke nogen stor hæveevne og skal derfor altid blandes med almindeligt mel. Med durummel i dejen bliver bollerne sprøde udenpå, saftige indvendigt og giver en gylden krumme.
Vidste du om durumboller?
- Dejen til durumboller skal hverken æltes eller trilles. Ingredienserne skal bare røres sammen i en skål og stå natten over, så dejen kan langtidshæve. Dette gør at smagen får længere tid til at udvikle sig og brødet kommer derfor til at smage af mere.
- Durummel bruges ofte i det italienske køkken til især pasta og forskellige brødtyper, heriblandt pizzabunde. Det er durummelet, som giver den gyldne farve og intense smag.
- Koldhævede boller er ofte med en mindre melmængde. Derfor er dejen mere fugtig og gør den svær at forme med hænderne. Brug derfor en ske i stedet til at lave klatter på bagepladen!