Koldhævede boller med grahamsmel
6. april 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Lea Kaae
Intet slår duften af nybagte boller om morgenen. Med denne opskrift kan du røre dejen sammen aftenen forinden, så bollerne blot skal formes og bages om morgenen.
Bemærk
Hævetid: Mindst 8 timer, gerne natten over.
Ingredienser
Udstyr
evt. en bagesten
Sådan gør du
Smuldr gæren i en skål. Tilsæt vand. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt yoghurt, honning og salt, og rør rundt.
Tilsæt grahamsmel, og rør rundt med en grydeske.
Tilsæt gradvist hvedemel, til dejen bliver smidig men stadig er til at røre i. For meget mel resulterer i tørre boller, men dejen skal ikke være flydende.
Rør kraftigt i skålen med grydeskeen i 10 minutter. Dæk skålen til, og sæt den i køleskabet natten over eller i mindst 8 timer.
Tænd ovnen på 250° varmluft, og sæt en bageplade i ovnen. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og skær den ud i boller.
Tag den varme bageplade ud af ovnen, og beklæd den med bagepapir. Løft bollerne over på bagepladen, og bag dem i ovnen i 15 minutter, til de er flot gyldne og sprøde.
Lad bollerne køle let af på en bagerist inden servering.
Tip!
Dejen skal have den rette konsistens og må ikke være hverken for våd eller tør. Den rette konsistens er opnået, når dejen begynder at danne ’glutentråde’, der klæber sig til kanterne af skålen men let slipper igen. Sørg for, at ovnen er forvarmet, når du bager bollerne. De får den bedste skorpe, hvis de bages kort tid i en varm ovn. Brug gerne en bagesten, hvis du har en.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Fuldkornsboller