Koldhævede boller med tranebær
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
Koldhævede boller er så nemme at bage, og de smager skønt. Rør dejen sammen om aftenen, sæt den i køleskabet natten over og bag friske morgenboller til morgenmaden.
Bemærk
Hævetid: Mindst 4 timer, gerne natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør mysli og tranebær ud i det kogende vand. Lad blandingen trække i ½ time.
Riv skallen, og pres saften af appelsinen. Rør cremefraiche og gær ud i den nu håndvarme mysliblanding. Tilsæt honning, olie, salt, appelsinsaft og appelsinskal.
Rør hvedemelet i lidt ad gangen med en ske, til dejen er sammenhængende, men stadig våd. Rør den godt igennem i et par minutter. Drys lidt mel over dejen, og dæk skålen med husholdningsfilm. Lad dejen hæve i køleskabet i mindst 4 timer, og gerne natten over.
Tag dejen ud af køleskabet. Tænd ovnen på 220º.
Form dejen til store boller med en ske, som du dypper i lidt olie. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys et tyndt lag mel over dem.
Bag bollerne i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad dem afkøle på en rist, og servér dem fx med smør, ost, skinke eller marmelade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: De bedste koldhævede boller