Koldhævede ølandshvedeboller

5. april 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Nemme og lækre boller, der klarer det hele selv ved koldhævning natten over.

Bemærk
Hævetid i alt: 12½ timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet, og tilsæt melet under omrøring.
Ælt dejen i cirka 15 minutter, gerne på en røremaskine, og tilsæt salt i den sidste del af æltetiden.
Læg dejen i en skål, dæk den til med husholdningsfilm, og lad den hæve i køleskabet i ca. 12 timer.
Vip dejen ud på et meldrysset bord, og skær boller ud med en kniv eller en bagespatel. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ½ time.
Forvarm ovnen til 250°. Bag bollerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de har fået fin farve.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar