Koldhævede ølandshvedeboller
5. april 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Nemme og lækre boller, der klarer det hele selv ved koldhævning natten over.
Bemærk
Hævetid i alt: 12½ timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet, og tilsæt melet under omrøring.
Ælt dejen i cirka 15 minutter, gerne på en røremaskine, og tilsæt salt i den sidste del af æltetiden.
Læg dejen i en skål, dæk den til med husholdningsfilm, og lad den hæve i køleskabet i ca. 12 timer.
Vip dejen ud på et meldrysset bord, og skær boller ud med en kniv eller en bagespatel. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ½ time.
Forvarm ovnen til 250°. Bag bollerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de har fået fin farve.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Luftige og lette fødselsdagsboller eller koldhævede boller