Koldhævede boller med øl
9. februar 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Har du en slat øl tilbage efter aftensmaden? Hæld den i en bolledej, koldhæv den i køleskabet natten over, og bag lækre boller til morgenmad næste dag.
Bemærk
Hævetid: I alt mindst 12 timer og 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren i en skål, og rør den ud i vand med en røreske. Tilsæt øl, olie, salt, sukker og eddike, og rør det sammen.
Tilsæt mel og næsten alle havregryn, og ælt dejen løst sammen. Dæk dejen med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet til næste dag.
Tænd ovnen på 225°. Form 10 boller med hjælp af to skeer, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne hæve i 30 minutter. Drys havregryn over bollerne.
Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: De bedste koldhævede boller