Nemme koldhævede boller

11. november 2022 af .

Foto: Peter Kam

Koldhævning gør det nemt at servere friskbagte boller fra morgenstunden. Rør blot dejen sammen om aftenen, og lad den hæve på køl natten over. Næste morgen er det bare at skære dejen rustikt ud og bage bollerne i ovnen.

Bemærk
Hævetid: mindst 8 timer

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren i en stor røreskål. Tilsæt lunkent vand, og rør rundt, indtil gæren er opløst. Tilsæt sukker og grahamsmel, og rør det sammen.
Tilsæt manitobamel og salt, og rør dejen sammen med en trægrydeske eller en gaffel, til den er sammenhængende og uden små lommer af mel. Dejen skal blot røres sammen og skal altså ikke æltes.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 8 timer.
Tænd ovnen på 250° varmluft. Tag skålen med dej ud fra køl, og hæld dejen ud på et meldrysset bord. Drys lidt mel ud over dejen, så den ikke klistrer. Hak dejen ud i 9-10 lidt aflange stykker med en stor kniv eller en dejskærer, og løft dejstykkerne over på en bageplade med bagepapir.
Bag bollerne i ovnen i 15-20 minutter, til de er gennembagte og har fået en flot skorpe. Afkøl dem let på en bagerist inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar