Kamsteg med knasende svær
Kniber det med at få sværene sprøde? Hemmeligheden er slet ikke så kompliceret – det handler bare om at få saltet grundigt ned imellem sværene.
(7)
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Tips og tricks til kamsteg
En kamsteg er egentlig det samme som en flæskesteg, det handler blot om udskæringen på grisen. Flæskestegen kender de fleste som en steg med sprøde svær, men du kan nå dertil på flere måder.
Hvilken udskæring skal jeg vælge?
Svinekam
En klassisk flæskesteg laves af svinekam, som sidder midt på grisens ryg. Det er den mest populære udskæring. Kødet er uden meget fedt og sener, så det giver et rent stykke kød, der endelig ikke må overtilberedes, for så bliver det tørt. Svinekammen fås både med og uden svær.
Se også: Vores bedste flæskestegs-opskrift!
Nakkekam
Et alternativ til den klassiske flæskesteg af kam er nakkekammen eller nakkestegen, som har masser af fedtmarmorering. Nakken bruges også til at udskære nakkefileter og -koteletter. Denne udskæring tåler længere tilberedning, da fedtet gør, at det ikke så nemt bliver tørt. Udskæringen bruges f.eks. til pulled pork.
Skinkesteg
I grisens bagende finder du skinkestegen, som er et magert stykke kød, der oftes bruges til hakkekød, wokstrimler og schnitzler. Du kan dog sagtens tilberede en skinkesteg på samme måde som en klassisk flæskesteg.
Ribbenssteg
På brystsiden af grisen finder du ribbensstegen, som er et fedt stykke kød. Brystsiden bruges også til stegt flæsk, spareribs og porchetta. Udskæringen fås både med og uden ben
Sådan laver du den bedste kamsteg
Der er 6 gode råd, du skal huske, når du tilbereder en kamsteg:
- Lad kødet få stuetemperatur inden tilberedning
- Rids sværene grundigt
- Gnid godt med salt mellem sværene
- Sørg for, at sværene er vandrette
- Brug et stegetermometer
- Skru op for varmen, evt. på grill, til sidst
Læs mere om, hvordan du får sprøde svær på din flæskesteg her. Se også vores videoguide længere oppe på siden!