Chokoladetrøfler med knas
25. februar 2020
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Hjemmelavede chokoladetrøfler med knas smager fantastisk og er overraskende nemme at lave. De konfektagtige kugler skal helst serveres og spises inden for et par timer, så knaset, de er rullet i, stadig knaser og ikke når at blive blødt.
Bemærk
Afkøling: 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak chokoladen fint.
Opvarm fløde og honning i en gryde, og hæld det over den hakkede chokolade. Dæk skålen, og lad den stå i 5 minutter.
Rør i chokoladen, til den smelter og er blank. Sæt cremen på køl i 2 timer.
Form trøffelcremen til kugler, og vend dem i knuste vaffelkiks eller chokoladecigarer.
Drys med kakao eller guldstøv, og servér helst med det samme, så knaset ikke bliver blødt.
Tip!
Rul evt. det halve af kuglerne i finthakkede ristede mandler, hvis du ønsker at gemme dem til dagen efter. Opbevar dem på køl.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk