Gulerodssuppe med chorizo-knas
25. september 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Denne cremede og sødmefulde gulerodssuppe smager dejligt med lidt spicy chorizo-knas på toppen.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Steg skiverne i smør i en gryde i et par minutter. Pil og hak løgene groft. Pil og pres hvidløgene. Skræl ingefæren, og riv den fint.
Steg løg, hvidløg og ingefær sammen med gulerødderne, til løgene er klare. Tilsæt bouillon, og lad suppen simre i 15 minutter, til gulerødderne er helt møre.
Hak chorizo og mandler groft, f.eks. i en foodprocessor. Steg det sammen på en pande, til det bliver gyldent og sprødt.
Hæld suppen i en blender (eller brug en stavblender),og tilsæt fløde. Blend, indtil suppen får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
Servér gulerodssuppen med cremefraiche, chorizo-knas og groft brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk