Hasselnøddeis med sprødt knas
22. august 2018
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth
Dejligt cremede iskugler med et knasende sprødt ydre af karameliserede hasselnødder. Servér dem sammen med en god kop kaffe, og nyd smagskombinationen af hasselnøddeis og kaffe.
Bemærk
Frysetid: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rist hasselnødderne i ovnen i 5-10 minutter, og gnub skallerne af i et rent viskestykke.
Blend de varme hasselnødder til hasselnøddesmør med en kraftig stavblender.
Varm langsomt hasselnøddesmør, mælk, sukker og salt op i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen, og blend massen med en stavblender.
Køl massen ned, og kør den på ismaskine. Sæt isen i fryseren et par timer eller natten over.
Tænd ovnen på 200°. Rist hasselnødder i ovnen i 5-10 minutter, og gnub skallerne af i et rent viskestykke. Lad hasselnødderne køle af, og hak dem groft.
Smelt sukker til gylden karamel i en lille, tykbundet gryde, og rør hurtigt hasselnødderne i. Hæld massen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle helt af. Hak massen.
Lav kugler af isen, og rul dem i de hakkede, karamelliserede hasselnødder. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk