Hasselnøddeis med sprødt knas
Dejligt cremede iskugler med et knasende sprødt ydre af karameliserede hasselnødder. Servér dem sammen med en god kop kaffe, og nyd smagskombinationen af hasselnøddeis og kaffe.
Bemærk
Frysetid: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rist hasselnødderne i ovnen i 5-10 minutter, og gnub skallerne af i et rent viskestykke.
Blend de varme hasselnødder til hasselnøddesmør med en kraftig stavblender.
Varm langsomt hasselnøddesmør, mælk, sukker og salt op i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen, og blend massen med en stavblender.
Køl massen ned, og kør den på ismaskine. Sæt isen i fryseren et par timer eller natten over.
Tænd ovnen på 200°. Rist hasselnødder i ovnen i 5-10 minutter, og gnub skallerne af i et rent viskestykke. Lad hasselnødderne køle af, og hak dem groft.
Smelt sukker til gylden karamel i en lille, tykbundet gryde, og rør hurtigt hasselnødderne i. Hæld massen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle helt af. Hak massen.
Lav kugler af isen, og rul dem i de hakkede, karamelliserede hasselnødder. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegan
- Vegetar
- Uden svinekød
22. august 2018 af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth