Hasselnøddeis med sprødt knas

22. august 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Dejligt cremede iskugler med et knasende sprødt ydre af karameliserede hasselnødder. Servér dem sammen med en god kop kaffe, og nyd smagskombinationen af hasselnøddeis og kaffe.

Bemærk
Frysetid: Mindst 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Rist hasselnødderne i ovnen i 5-10 minutter, og gnub skallerne af i et rent viskestykke.
Blend de varme hasselnødder til hasselnøddesmør med en kraftig stavblender.
Varm langsomt hasselnøddesmør, mælk, sukker og salt op i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen, og blend massen med en stavblender.
Køl massen ned, og kør den på ismaskine. Sæt isen i fryseren et par timer eller natten over.
Tænd ovnen på 200°. Rist hasselnødder i ovnen i 5-10 minutter, og gnub skallerne af i et rent viskestykke. Lad hasselnødderne køle af, og hak dem groft.
Smelt sukker til gylden karamel i en lille, tykbundet gryde, og rør hurtigt hasselnødderne i. Hæld massen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle helt af. Hak massen.
Lav kugler af isen, og rul dem i de hakkede, karamelliserede hasselnødder. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar