Flæskesteg med brun sauce

Lav saucen med udgangspunkt i væden fra flæskestegen. Det giver en lidt mindre fed sauce, end når man laver den af andeskyen.

Bemærk
Ovntid: 1 time og 20 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skær sværene på stegen igennem en ekstra gang med en skarp kniv, dog uden at skære helt ned til kødet. Gnid flæskestegen omhyggeligt med groft salt, også ned mellem sværene.
Læg stegen med sværene nedad i en bradepande, og hæld koldt vand i bunden af fadet. Sæt stegen i ovnen i 20 minutter. Tag den herefter ud, vend stegen om, og stik laurbærblade ned i rillerne mellem sværene.
Læg flæskestegen på en bagerist over fadet. Hvis stegen er højere i den ene ende, kan du lægge lidt alufolie under den lave ende, så overfladen ligger præcist vandret. Sæt stegen tilbage i ovnen i yderligere 50-60 minutter, eller til centrumtemperaturen er på 65°. Er sværen ikke sprød, kan du bruge ovnens grillfunktion de sidste minutter, til sværen er sprød og boblende. Lad den færdige flæskesteg hvile utildækket i 10 minutter, inden den skæres i skiver.
Hæld stegeskyen fra ovnfadet i en skål, skum for fedt, og gem skyen til saucen.
Smelt smørret i en gryde, og rør hvedemelet i. Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og pisk kraftigt i gryden, så alle klumper bliver rørt ud. Tilsæt fløde og madkulør, og lad saucen småkoge i 5 minutter. Tilsæt herefter lidt af den siede stegesky fra flæskestegen, til den ønskede smag er opnået. Smag til sidst saucen godt til med ribsgelé, balsamico, salt og peber, og hold saucen varm indtil servering.

Tip!

Der findes flere stegemetoder, der på hver sin måde kan være en farbar vej til de forjættede sprøde svær. Når du som beskrevet i denne opskrift lægger stegen med sværene nedad i bradepanden og hælder koldt vand ved, før stegen sættes i ovnen, bevirker det en let kogning af de hårde, kompakte svær. Herved får sværene lettere ved efterfølgende at poppe op og blive sprøde.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
27. februar 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar