Sådan får du sprøde flæskesvær

En flæskesteg med bløde og seje svær er ikke særlig spændende – de skal helst være knasende sprøde. Få tips og tricks til, hvad stiller du op, hvis sværene på din flæskesteg ikke bliver ordentligt sprøde.

Sådan får du sprøde flæskesvær
October 15, 2019 af Marianne Kastberg og redaktionenFoto: Inge Skovdal, Skovdal Nordic

Bløde og seje svær på flæskestegen kan være noget af et mareridt. Sværene skal helst være sprøde og knasende, men de må heller ikke blive sorte! Her får du de bedste tips til at lave den bedste flæskesteg med sprøde svær. Se også videoen med fremgangmåde og tips nederst på siden.

Kødet skal have stuetemperatur

Lad stegen stå uindpakket på køkkenbordet et par timer inden stegning, så den får stuetemperatur, og sværen bliver helt tør.

Rids sværene

Sørg for, at sværen er ridset smalt og ridset helt ned til kødet. Rids sværen med ½ cm's mellemrum, og undgå at ridse ned i selve kødet, for så siver kødsaften op og gør sværene bløde. Har slagteren ridset stegen, så gå den alligevel efter. Nogle gange er ridserne ikke dybe nok, specielt ikke i siderne.

Gnid med salt

Vær omhyggelig med at gnide salt ned mellem alle sværene. Salten trækker nemlig væsken ud af sværene, så de bliver dejligt sprøde.

Hold sværene vandret

Sørg for, at sværene ligger vandret under stegningen, f.eks. ved at lægge alufolie eller en halv kartoffel under stegen i den side, der er lavest.

Skru op for temperaturen

Hvis flæskestegen ikke har fået sprød svær mod slutningen af stegetiden, så prøv at skrue op for temperaturen til 225-250 grader, eller sæt den evt. på grill. Men hold øje med stegen, for sværen bliver hurtigt brændt!


Måske du også kan li'