Karamelsnitter med knas
7. september 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Salte peanuts, kokosmel og knuste cornflakes giver modspil til den søde karamel i midten, så hver bid af disse chewy snitter bliver til ren lykke.
Bemærk
Kagen skal afkøle helt, inden den overtrækkes.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk smør, farin, vaniljesukker og salt til en cremet masse. Rør mel i.
Tryk kagen godt ud i et lille, ovnfast fad (ca. 18x25 cm),der er beklædt med bagepapir.
Stil bunden køligt i 20 minutter, og varm ovnen op til 175° varmluft (forbered imens karamelfyldet).
Opvarm kondenseret mælk, sirup og smør i en gryde til kogepunktet. Lad det simre ind til en gylden karamel ved middel varme i ca. 10 minutter. Bland kokosmel i.
Fordel karamelfyldet på kiksebunden, tryk peanuts fast i overfladen, og bag kagen i ca. 25 minutter. Lad den afkøle helt.
Smelt chokoladen over vandbad. Rør den varme chokolade med knuste cornflakes, og overtræk den afkølede kage.
Drys flagesalt over, imens overtrækket stadig er flydende, og skær kagen ud i portionsstykker, når overtrækket har sat sig.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk