Flæskesteg med sprød svær
1. november 2020
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
For at få flæskestegens svær helt sprød kan du give den et par minutter under ovnens grill. Hold øje med den, så den ikke bliver brændt.
Bemærk
Ovntid: I alt ca. 1 time og 20 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Placér stegen med sværen nedad i en bradepande. Hæld koldt vand i bradepanden, så det dækker den nederste tredjedel af stegen. Steg i en 220º varm ovn i 20 minutter.
Tag stegen ud af ovnen, og skru ned til 190º.
Læg stegen på en bagerist over bradepanden, nu med sværen opad. Krydr sværen godt med salt og peber, og stik nelliker og laurbærblade ned i rillerne.
Steg flæskestegen færdig i ovnen i ca. 1 time. Hæld lidt vand over den efter 20 minutter, og gentag dette.
Tag stegen ud, og lad den hvile i 15 minutter, inden den skæres i tykke skiver.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på flæskesteg med brun sovs
Vil du hellere grille din flæskesteg? Så se her, hvordan du tilbereder saftig flæskesteg på grill!