Øllebrød med appelsinskum og knas
28. oktober 2020
af
Julie Hey.
Foto: Bjørn Jakobsen
Øllebrød er en god dessert, der her serveres med skøn appelsinskum og mandelknas. Øllebrødet kan også spises til morgenmad med lidt flødeskum til.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær rugbrødet i grove terninger. Skyl appelsinerne, riv skallen ned på et stykke køkkenrulle og pres saften i en skål.
Kom rugbrødet i en gryde med vand, ⅔ af appelsinsaften, øl og sukker, og lad det trække i 15 minutter.
Tænd for blusset, og kog grøden op. Dæmp til svag varme, og lad det simre i 10-15 minutter. Lad øllebrøden køle lidt af.
Hak mandlerne groft, og vend ⅔ i øllebrøden.
Rist resten af mandlerne og resten af appelsinskallen på panden sammen med sukker og smør, til det er sprødt og gyldent. Lad det afkøle på et stykke bagepapir.
Pisk fløden til skum med resten af appelsinsaften. Servér øllebrøden med appelsinskum, og pynt med ristet mandel-orangeknas.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Du kan også toppe din øllebrød med æggesnaps
Powered by Froala Editor