Jordbærmarmelade med rabarber og vanilje

Prøv denne hjemmelavede jordbærmarmelade med rabarber og vanilje, der smager fantastisk til pandekager, scones eller nybagte boller.

Ingredienser

Udstyr

tre rene, skoldede sylteglas

Sådan gør du

Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i kvarte. Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 2 cm.
Bland jordbær, rabarber og syltesukker i en stor gryde.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn, den tomme vaniljestang og vand ned i gryden.
Bring det forsigtigt i kog, og lad det småkoge i 5-10 minutter. Skum urenheder fra overfladen af med en ske undervejs.
Smag marmeladen til, måske trænger den til lidt mere sukker.
Hæld den herefter på rene, skoldede glas, mens den stadig er varm. Skru låg på glassene, og sæt dem straks i køleskabet.

Tip!

Med syltesukker er det nemt at koge en lille portion syltetøj, når man har bær i overskud. Det bliver hurtigt spist, så derfor er konserveringsmiddel overflødigt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft