Pæresnaps med vanilje
18. maj 2019
af
Rikke Larsen.
Foto: Tia Borgsmidt
Lav en smagfuld snaps af søde pærer, og lad den trække i seks måneder. Resultatet af den lange ventetid er en sødmefuld og mild snaps, der egner sig godt til ostebordet.
Bemærk
Trække- og lagringstid: Mindst 6 måneder.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl pærerne, og skær dem i skiver på langs. Læg dem i et stort, rengjort sylteglas med patentlåg eller skruelåg.
Flæk vaniljestangen, og læg den i glasset.
Hæld vodka på, og luk låget til. Lad glasset stå mørkt ved stuetemperatur i 3 måneder.
Filtrér snapsen gennem et kaffefilter, og lad den trække i yderligere 3 måneder i et mørkt skab, til smagen er udviklet.
Tip!
Vælg gerne nogle søde og modne pærer, f.eks. af sorten conference, der giver snapsen mest mulig smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk