Rysteribs med vanilje
4. juni 2021
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Rysteribs er en sød sommerklassiker, der smager skønt til koldskål, is, yoghurt eller som sursødt tilbehør til kød.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl stænglerne med bærrene forsigtigt i kold vand. Nip bærrene af, eller lad dem sidde på stænglerne.
Afdryp bærrene, og lad dem tørre ved stuetemperatur.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Læg ribsene i en skål, og vend/ryst dem med sukker og vanilje.
Lad dem trække i ca. ½ time. Servér rysteribs til kød eller som tilbehør til kage, is, koldskål eller yoghurt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Rysteribs er en klassiker om sommeren, som er nem at lave og smager sødt og skønt! De er faktisk så nemme at lave, at du næsten ikke har brug for en opskrift til det. Det er ganske enkelt bare ribs og sukker rystet sammen i et glas eller en skål – heraf navnet rysteribs. Ribs er i sæson fra juli til august og her er det en oplagt mulighed at bruge dine ribs fra haven til rysteribs. Du kan også bruge dine ribs til ribsgelé eller muffins med ribs.
Hvad kan jeg bruge mine rysteribs til?
- Rysteribs er oplagte at bruge til morgenmaden. De er lækre oven på en omgang skyr, yoghurt eller grød.
- Du kan også bruge dine rysteribs til aftensmaden, som tilbehør til f.eks. frikadeller, forloren hare eller en steg. De smager også lækkert i salater.
- Rysteribs er også lækre til desserter, eksempelvis sammen med vaniljeis og brownie eller på toppen af en klat flødeskum.
- Rysteribs kan også sagtens bare nydes som de er!
Tips til rysteribs
- Skrab kornene fra en vaniljestang ned i blandingen af ribs og sukker for at tilføje den dejlige smag af vanilje.
- Du kan fryse dine rysteribs ned, hvis du har lavet en stor mængde og ikke kan spise dem alle i første omgang. Du kan faktisk fryse dine ribs ned både før og efter, du har kommet sukker på.
- Du kan også bruge andre ribs end de klassiske røde. De hvide og gule ribs er dog sødere i smagen end de røde og du skal derfor anvende mindre sukker, hvis du bruger dem.