Pandekagelagkage med jordbærmarmelade og rabarberskum

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Når de friskbagte pandekager stables som en lagkage med lækkert fyld imellem hvert lag, kan man skære dem i flotte, trekantede lagkagestykker.

Bemærk
Hviletid: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Pisk æggene sammen i en skål. Tilsæt kærnemælk, og pisk igen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland hvedemel, sukker, vaniljekorn og salt, og pisk det i æggeblandingen, til det er jævnt. Rør sødmælk i til sidst, og lad dejen hvile i 30 minutter.
Opvarm en pande med smør. Øs pandekagedej på panden, og vip panden rundt, så dejen bliver jævnt fordelt. Steg pandekagen gylden på begge sider. Fortsæt med at stege pandekager, til al dejen er brugt.
Tænd ovnen på 175°. Rens rabarberne, og skær dem i stykker på 1-2 cm. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Vend rabarberstykkerne sammen med sukker og vaniljekorn i et ovnfad. Læg også den tomme vaniljebælg i fadet. Bag rabarberne fuldstændigt møre i ovnen i 20 minutter. Afkøl dem helt.
Fjern vaniljebælgen, og rør de bagte rabarber sammen til en ensartet kompot. Pisk fløden til skum, og vend rabarberkompotten i.
Læg en pandekage på et fad. Smør et tyndt lag rabarberskum på. Læg en ny pandekage ovenpå, og smør den med jordbærmarsyltetøj. Fortsæt med at opbygge lagkagen med skiftevis rabarberskum og syltetøj, til alle pandekagerne er brugt.
Slut af med rabarberskum på toppen, og pynt med halverede jordbær, hakket hvid chokolade og evt. krydderurter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar