Lagkagebunde med vanilje
Nem opskrift på lyse og luftige lagkagebunde, der slår de købte varianter med flere længder.
(7)
Ingredienser
Udstyr
- 1 springform, ca. 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Hjemmelavede lagkagebunde
Mange vælger at købe færdiglavede lagkagebunde, når der skal lagkage på kagebordet, hvilket i grunden er underligt, for lagkagebunde er noget af det nemmeste at lave selv. Dejen består af ganske få ingredienser, som du sikkert allerede har i skabene. Smagsforskellen er til gengæld stor, så når du først har smagt hjemmelavede lagkagebunde, bliver det svært at gå tilbage til den købte variant. Så næste gang du skal servere lagkage, så prøv at lave bundene selv – du vil ikke fortryde det.
Sådan laver du hjemmelavede lagkagebunde
Lagkagebunde skal gerne være bløde, høje og luftige. Derfor er det vigtigt, du får pisket en luftig og lækker æggesnaps. Det tager tid og kræver lidt tålmodighed, men det lønner sig i sidste ende. Brug en elpisker eller en røremaskine til at piske æggesnapsen med. Med en dejskraber vender du herefter forsigtigt æggesnapsen sammen med de tørre ingredienser. Det er en god idé at sigte de tørre ingredienser i æggesnapsen, så du undgår klumper.
I denne opskrift bruger vi lidt kartoffelmel, hvilket gør bundene ekstra luftige. Har du ikke kartoffelmel, kan du erstatte det med hvedemel. Vi har også tilføjet vanilje, der giver en skøn smag til lagkagebundene. I stedet for en vaniljestang, kan du bruge 2 tsk. vaniljepulver. Du kan også helt undlade vanilje. Vil du hellere have mørke lagkagebunde, kan du udskifte ½ dl af hvedemelet med ½ dl kakao.
Sådan skærer du lagkagebunde ud
Det er vigtigt, at du lader kagen køle helt af, før du skærer den ud i lagkagebunde. Du kan evt. bage kagen dagen før servering. Lagkagebunden kan sagtens holde sig frisk og lækker natten over, hvis du pakker den godt ind.
Brug en god brødkniv til at skære bundene ud med. Skær først et lille snit hele vejen rundt i kagen, så der er styr på, at hver bund bliver 1/3 af hele kagen. Skær derefter kagen helt igennem, i det du lader kniven følge snittene i kanten.
Er du bange for at skære skævt eller ujævnt, kan du også bruge en kraftig sytråd til formålet. Sytråden vikles rundt om kagen og strammes til, indtil den har skåret hele vejen igennem kagen.
Fyld til lagkager
Mulighederne er uendelige, når det kommer til fyldet i en lagkage. En enkel og klassik lagkage, som mange sikkert husker fra barndommens fødselsdagsfester, består af syltetøj og vaniljecreme samt flødeskum og evt. friske bær på toppen. Den er nem at lave og kan varieres med forskellige frugter og bær, frugtkompot og cremer. Prøv f.eks: Sommerlagkage med bærcreme
En anden god klassiker (og måske den mest populære lagkage) er Othellolagkagen. En Othellolagkage består af lyse lagkagebunde, vaniljecreme, hindbærmarmelade, chokoladeladecreme og marcipanbånd. En både festlig og elegant lagkage, som faktisk slet ikke er så svær at lave, som man skulle tro.
Vil du gerne have en lidt luftigere creme end den klassiske vaniljecreme, så prøv at lave en bærcreme, vaniljeskum eller en lækker mousse. En mousselagkage skal have længere tid til at sætte sig, men det smager forrygende godt. Start dagen før, så du blot skal pynte kagen inden servering.
En kraftig sytråd er vejen frem, hvis du gerne vil have jævne lagkagebunde.
Powered by Froala Editor