Lagkagebunde med vanilje
1. februar 2019
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Nem opskrift på lyse og luftige lagkagebunde, der slår de købte varianter med flere længder.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, ca. 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Bland kornene sammen med 1 spsk. af sukkeren med en kniv så kornene bliver fordelt.
Kom æg, sukker og vanilje i en skål og pisk det sammen med en elpisker i 8-10 minutter. <br />
Vend forsigtigt sigtet mel i æggeskummet.
Hæld dejen i en smurt springform og bag den i ovnen i ca. 30 minutter. Lad kagen køle af, før du tager den ud af formen.
Skær kagen i 3 bunde med en brødkniv. Skær først et lille snit hele vejen rundt i kanten, så der er styr på, at hver bund bliver 1/3 af hele kagen. Skær derefter kagen helt igennem, idet du lader kniven følge snittene i kanten.
Tip!
Vil du hellere have mørke lagkagebunde, kan du udskifte ½ dl af hvedemelet med ½ dl kakao.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk