Lagkagebunde med vanilje

1. februar 2019 af .

Foto: Henrik Freek

Nem opskrift på lyse og luftige lagkagebunde, der slår de købte varianter med flere længder.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Bland kornene sammen med 1 spsk. af sukkeren med en kniv så kornene bliver fordelt.
Kom æg, sukker og vanilje i en skål og pisk det sammen med en elpisker i 8-10 minutter. <br /> Vend forsigtigt sigtet mel i æggeskummet.
Hæld dejen i en smurt springform og bag den i ovnen i ca. 30 minutter. Lad kagen køle af, før du tager den ud af formen.
Skær kagen i 3 bunde med en brødkniv. Skær først et lille snit hele vejen rundt i kanten, så der er styr på, at hver bund bliver 1/3 af hele kagen. Skær derefter kagen helt igennem, idet du lader kniven følge snittene i kanten.

Tip!

Vil du hellere have mørke lagkagebunde, kan du udskifte ½ dl af hvedemelet med ½ dl kakao.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar