Rabarber med vanilje, ristede cashewnødder og dobbeltfløde
23. juni 2020
af
Morten Schou.
Foto: Stine Christiansen
Elegant og lækker dessert, der både byder på noget sødt, syrligt, sprødt og blødt.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær rabarberne ud i stykker med en tykkelse på 2 cm. Vend dem med rørsukker, stjerneanis og vaniljekorn, og bag dem møre i ovnen ved 140° i ca. 30 minutter.
Rist cashewnødder på en varm tør pande, køl dem ned og hak dem groft.
Pisk dobbeltfløden let.
Anret en skefuld rabarberkompot i en skål sammen med lidt pisket dobbeltfløde, og drys med ristede cashewnødder, mynte og citronverbena.
Tip!
Dobbeltfløde (Fløde 50%) er en fed fløde, som giver ekstra smag og en cremet flødeskum. Du kan bruge dobbeltfløde til de samme ting, som du bruger almindelig fløde til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk