Jordbærmarmelade
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Aller Media
Lav din egen jordbærmarmelade af friske bær på bare 20 minutter – det er super nemt, og smagen er virkelig skøn!
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i grove stykker med en skarp kniv.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Bland jordbær, vaniljekorn, de to slags sukker og citronsaft i en gryde, og lad det koge i ca. 10 minutter, til bærrene er møre.
Fjern eventuelle urenheder i overfladen med en ske.
Hæld marmeladen på et rent, skoldet glas, sæt låg på, og lad det køle af. Opbevar marmeladen i køleskabet.
Tip!
Foretrækker du en marmelade uden store jordbærstykker i, så giv den en hurtig tur med stavblenderen, før du hælder den på glas. Så får marmeladen en fin og glat konsistens, som især børn er vilde med.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk