Blåbærmuffins med vanilje

1. juni 2018 af .

Foto: Betina hastoft

De store, saftige muffins med masser af blåbær smager allerbedst, når de er nybagte, men kan også fryses ned, så snart de er kølet af.

Ingredienser

Udstyr

12-24 stk. muffinforme af papir
evt. en fast muffinform af metal eller silikone med 12 huller

Sådan gør du

Tænd ovnen på 190°. Sæt 12 muffinforme af papir klar i en fast muffinform med flere huller. Har du ikke sådan en form, kan du stille muffinformene af papir klar direkte på bagepladen, men sæt gerne 2 muffinforme oven i hinanden, så de er dobbelte (så du skal bruge 24 stk. i alt).
Pisk yoghurt, æg, olie og vanilje sammen med elpisker i en stor skål.
Bland hvedemel, sukker, bagepulver, natron og salt i en anden skål.
Skyl og tør blåbær. Læg 1 spsk. af melblandingen i en ren skål, og vend blåbærrene heri.
Vend forsigtigt yoghurtblandingen sammen med den tørre melblanding. Stop, så snart dejen netop hænger sammen. Vend forsigtigt de melvendte blåbær i dejen.
Fordel dejen i muffinformene, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

Tip!

Kagerne bliver ekstra luftige, hvis du undgår at røre for meget i dejen, men blot vender den let sammen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar