Blåbærmuffins med vanilje
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina hastoft
De store, saftige muffins med masser af blåbær smager allerbedst, når de er nybagte, men kan også fryses ned, så snart de er kølet af.
Ingredienser
Udstyr
12-24 stk. muffinforme af papir
evt. en fast muffinform af metal eller silikone med 12 huller
Sådan gør du
Tænd ovnen på 190°. Sæt 12 muffinforme af papir klar i en fast muffinform med flere huller. Har du ikke sådan en form, kan du stille muffinformene af papir klar direkte på bagepladen, men sæt gerne 2 muffinforme oven i hinanden, så de er dobbelte (så du skal bruge 24 stk. i alt).
Pisk yoghurt, æg, olie og vanilje sammen med elpisker i en stor skål.
Bland hvedemel, sukker, bagepulver, natron og salt i en anden skål.
Skyl og tør blåbær. Læg 1 spsk. af melblandingen i en ren skål, og vend blåbærrene heri.
Vend forsigtigt yoghurtblandingen sammen med den tørre melblanding. Stop, så snart dejen netop hænger sammen. Vend forsigtigt de melvendte blåbær i dejen.
Fordel dejen i muffinformene, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.
Tip!
Kagerne bliver ekstra luftige, hvis du undgår at røre for meget i dejen, men blot vender den let sammen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk