Blåbærmuffins med vanilje

De store, saftige muffins med masser af blåbær smager allerbedst, når de er nybagte, men kan også fryses ned, så snart de er kølet af.

Ingredienser

Udstyr

12-24 stk. muffinforme af papir
evt. en fast muffinform af metal eller silikone med 12 huller

Sådan gør du

Tænd ovnen på 190°. Sæt 12 muffinforme af papir klar i en fast muffinform med flere huller. Har du ikke sådan en form, kan du stille muffinformene af papir klar direkte på bagepladen, men sæt gerne 2 muffinforme oven i hinanden, så de er dobbelte (så du skal bruge 24 stk. i alt).
Pisk yoghurt, æg, olie og vanilje sammen med elpisker i en stor skål.
Bland hvedemel, sukker, bagepulver, natron og salt i en anden skål.
Skyl og tør blåbær. Læg 1 spsk. af melblandingen i en ren skål, og vend blåbærrene heri.
Vend forsigtigt yoghurtblandingen sammen med den tørre melblanding. Stop, så snart dejen netop hænger sammen. Vend forsigtigt de melvendte blåbær i dejen.
Fordel dejen i muffinformene, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

Tip!

Kagerne bliver ekstra luftige, hvis du undgår at røre for meget i dejen, men blot vender den let sammen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar