Saltmandler

19. september 2021 af .

Foto: Martin Tanggaard

Det er supernemt at lave sine egne saltede nødder. Det svære består i at stoppe med at snacke af dem!

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 140°. Bland mandler og salt i en lille gryde, og dæk mandlerne med vand.
Bring gryden i kog, og lad mandlerne koge i 5 minutter.
Tag gryden af varmen, og hæld mandlerne over i en sigte, så vandet løber fra.
Fordel mandlerne og det overskydende salt på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 50 minutter.
Pas på på, at mandlerne ikke bliver for mørke – de skal smage ristet, men ikke brændt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du saltede mandler

De saltede mandler er så nemme at lave selv, og så er det meget billigere end af købe de færdiglavede i supermarkedet. Brug videoguiden ovenover til at se, hvordan du gør.

Er du mere til lakridsmandler? De er lige så nemme at lave og smager skønt!

Gode tips til saltmandler

  • Brug almindelig ovnvarme
  • Lad dem køle helt af, før du spiser dem, så de bliver helt sprøde
  • Opbevar i en lufttæt beholder
  • Lav en stor portion, så du har til lang tid. De kan holde sig meget længe
  • Brug dem som topping i salater og gryderetter
  • Byt evt. mandlerne ud med andre nødder, f.eks. cashewnødder

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar