Gulerodskage med creamcheesefrosting og saltet karamelsauce

Denne saftige gulerodskage har friske lag af creamcheese, som gør kagen til en lækker luksusudgave af den traditionelle gulerodskage. Den saltede karamelsauce på toppen giver kagen karakter og et festligt præg.

Bemærk
Tid: 1 time og 15 minutter + køletid.

Ingredienser

Udstyr

tre små springforme, 16 cm i diameter

Sådan gør du

Beklæd formene med bagepapir, og smør kanterne med smør. Skræl gulerødder, og riv gulerødder og æble groft. Pisk æg, farin og sukker luftigt med en elpisker.
Rør mel, bagepulver og krydderier i æggemassen. Rør olie, gulerødder, æble og finthakkede pekannødder i dejen. Fordel dejen i de 3 forme, og bag dem i en 185° varm ovn i 20-25 minutter. Afkøl kagerne på en rist. Skær dem til, så de er helt lige og flade på overfladen.
Flæk vaniljestangen, og skrab kernerne ud. Pisk smør, flormelis og vaniljekorn godt sammen ved middel hastighed. Tilsæt flødeost, og pisk ca. 5 minutter, til frostingen er let og luftig – men stop, før den bliver tynd og flydende!
Smag til med citronsaft. Saml de 3 kagebunde med et lag frosting imellem hver.
Smør et tyndt lag frosting ud over hele kagen. Stil den på køl i 15 minutter, så frostingen sætter sig lidt. Smør nu resten af frostingen jævnt ud på hele kagen. Dyp en paletkniv i varmt vand, og brug den til at få sider og kanter glatte og pæne. Stil kagen i køleskabet i mindst 1 time.
Bring fløde, flormelis og sirup i kog i en gryde under omrøring. Lad det koge i 2-3 minutter, til konsistensen er som tynd sauce. Tilsæt smør skåret i tern, og rør, til smørret er smeltet. Rør salt i til sidst. Hæld karamelsaucen på et glas, og lad den køle helt af.
Hæld den afkølede karamelsauce ud over kagen lidt ad gangen, så den løber ned af siderne – du skal ikke bruge al karamelsaucen. Pynt kagen med pekannødder, flagesalt og guldstøv. Servér resten af karamelsaucen i en skål ved siden af.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar