Brownie med saltet karamel

3. maj 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Brownie er altid et sikkert kort, når man har lyst til kage. Med saltet karamel på toppen bliver det ekstra lækkert. Denne kage skal godt nok stå lidt på køl, inden den er klar til at spises, men den er al ventetiden værd.

Bemærk
Køletid: Mindst 4 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 160°. Hak chokoladen, og smelt den over et vandbad sammen med smørret. Lad blandingen køle af.
Pisk æg og brun farin luftigt med en elpisker i en skål.
Tilsæt hvedemel, kakao og vaniljesukker, og pisk dejen sammen. Vend smeltet chokolade og smør i dejen.
Hæld dejen i en form med bagepapir, ca. 20 x 30 cm. Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter. Lad kagen afkøle 15 minutter på en bagerist og derefter i køleskabet, til den er helt kold.
Smelt fløde og smør i en tykbundet gryde på lavt blus, indtil smørret er helt smeltet. Sluk blusset.
Kog sukker og vand sammen i en anden gryde. Lad det koge, uden at du rører i det. Sukkeret skal få en temperatur på 175° og blive gyldent i farven.
Tag sukkeret af blusset, og tilsæt flødeblandingen. Sæt gryden tilbage på blusset, og lad karamellen småkoge i ca. 5 minutter, så cremen tykner.
Smør cremen på den kolde kage med en paletkniv. Sæt kagen på køl i 4-5 timer. Drys flagesalt over kagen ved servering, og skær den i små firkanter.

Tip!

Opbevarer du kagen i en lufttæt beholder i køleskabet, kan den holde i en lille uge.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar