Salt Skagen-cheesecake
28. august 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: PHILIP HOEPNER
De fleste spiser cheesecake til dessert, men en salt cheesecake passer også godt som forret eller på buffeten. Inspiration til fyldet i denne lidt anderledes cheesecake kommer fra Skagen – deraf navnet.
Bemærk
Køletid: Mindst 12 timer.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
1 springform, ca. 24 cm Ø
Kageplastik
Sådan gør du
Blend brødet i en blender. Tilsæt smørret, og blend blandingen, indtil smørret er helt blandet med brødet.
Læg et papir i bunden af en springform, ca. 24 cm Ø, og beklæd siderne af den med kageplastik. Fordel brødkrummerne i bunden af formen, og tryk dem flade med en ske. Sæt formen i køleskabet.
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Pisk cremefraiche, mayonnaise og flødeost sammen med en håndmikser i en skål.
Skyl og hak dild og purløg, og vend det i cremen. Hak peberroden fint, og vend den i cremen.
Blend rejerne i en blender, og vend dem og kaviar i cremen. Smag cremen til med salt og peber.
Varm citronsaft og vand op i en gryde til lige under kogepunktet. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme citronsaft, til den er helt opløst. Tag gryden af varmen, og lad citronsaften køle af, til den er håndvarm. Rør citronsaften i cremen.
Fordel cremen i springformen, og dæk formen med husholdningsfilm. Sæt formen i køleskabet i 12 timer.
Tag forsigtigt cheesecaken ud af formen. Skyl ærteskuddene, og fordel dem på toppen af cheesecaken. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk