Mazarinkrans med saltet karamelcreme

28. august 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

En smuk rund kage toppet med en uimodståeligt god karamelcreme. Sæt den på dessertbuffeten, og nyd dine gæsters begejstrede uhm-lyde!

Bemærk
Afkøling, karamelcreme: Mindst 4 timer

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 24 cm i diameter
1 lille kagering, 8 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Pisk smør, rørsukker og groftrevet marcipan sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kortvarigt mellem hvert æg. Hak chokoladen groft. Vend hvedemel, salt og chokolade i dejen.
Læg bagepapir i bunden af springformen, og placér en kagering i midten af formen. Smør både formen og kageringen med lidt smør.
Fordel dejen i formen, og glat overfladen. Bag mazarinkagen i ovnen i 30 minutter. Afkøl kagen på en rist.
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Hak chokoladen, og hæld den i en skål. Varm fløde og Baileys op til kogepunktet i en gryde. Vrid husblassen fri for vand, og opløs den i den varme fløde. Hæld flødeblandingen over chokoladen, og rør det sammen med en dejskraber, til chokoladen er smeltet, og cremen er ensartet. Smag til med flagesalt.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 4 timer, eller til cremen er helt kold.
Pisk den kolde karamelcreme luftig med en elpisker. Pas på med at piske den for meget, så kan den skille.
Fyld cremen i en sprøjtepose med tylle, og sprøjt små toppe ud på mazarinkagen. Pynt kagen med brombær, blåbær, fyldte chokoladehjerter, spiseligt guldstøv og stedmoderblomster.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar