Lakridsmandler
Hvis du har prøvet at lave saltmandler, så ved du hvor nemt det er – de her mandler med lakrids er mindst lige så nemme at lave! Med deres søde lakridssmag kan de snildt tilfredsstille din søde tand.
(9)
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
OPskrift på lækre lakridsmandler
De sprøde lakridsmandler minder lidt om klassiske saltmandler – de er bare sødere og smager endnu mere af slik. Mums!
Mandlerne er ultranemme at lave, du skal bare bruge lidt kogende vand, salt, mandler og lakrids. De laves næsten ligesom saltmandlerne, som du kan se i vidoen ovenover.
Hvilken slags lakridspulver skal jeg bruge?
Du kan købe få både groft og fint lakridspuver. I denne opskrift har vi brugt fint lakridspulver, som kan købes i de fleste større supermarkeder eller i Matas og helsekostforretninger.
Udover kornenes størrelse er der også forskel, om du køber lakridsrodspulver eller rålakridspulver. Det første er lysere i farven, og så er det en smule træet, da det er udvundet direkte af lakridsroden. Rålakridspulver er lavet af lakridsrødder, der er kogt til lakridssirup, hvorefter det er tørret og pulveriseret. Det er derfor kraftigere i smagen.
Vælg derfor gerne fint rålakridspulver, når du skal handle ind til mandlerne her.
Lakridsmandler på panden
Du kan sagtens lave lakridsmandler på en pande. I så fald skal du først lade salt, mandler og kogende vand trække i et kvarters tid. Herefter dupper du mandlerne tørre og rister dem på panden i ti minutter, eller til at de tørre og sprøde.
Til slut tilføjere du en tsk neutral olie, og dysser lakridspulver på mandlerne. Lad dem riste videre på panden, til de igen ser tørre ud. Det tager gerne et par minutter. Opbevar som anvist i opskriften ovenfor.
Mangler du en nem snack, er mandler altid en god ingrediens. Du kan både lave dem som her, lakridsmandler, men du kan også lave dem som brændte mandler eller saltede mandler.
Lakridsmandler lavet med lakridssirup
Har du lakridssirup, kan du godt bruge denne i stedet for lakridspulver. Her er det nemmest at bruge en pande. Tilføj blot lakridssirup istedet for lakridspulver.