Lakridsmandler

4. oktober 2021 af .

Foto: Mathilde Landry

Hvis du har prøvet at lave saltmandler, så ved du hvor nemt det er – de her mandler med lakrids er mindst lige så nemme at lave! Med deres søde lakridssmag kan de snildt tilfredsstille din søde tand.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175° (almindelig over- og undervarme).
Vend mandler, kogende vand, salt og lakridspulver sammen i en skål.
Bred mandlerne ud på en bageplade med bagepapir eller i et ovnfast fad.
Rist mandlerne i ovnen i 10-15 minutter, til de er sprøde, og vandet er fordampet. Afkøl helt.
Læg mandlerne i en skål, og vend lidt ekstra lakridspulver i. Opvebar i en lufttæt beholder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du lakridsmandler

De sprøde lakridsmandler minder lidt om klassiske saltmandler – de er bare sødere og smager endnu mere af slik. Mums!

Mandlerne er ultranemme at lave, du skal bare bruge lidt kogende vand, salt, mandler og lakrids. De laves næsten ligesom saltmandlerne, som du kan se i vidoen ovenover.

Hvilken slags lakridspulver skal jeg bruge?

Du kan købe få både groft og fint lakridspuver. I denne opskrift har vi brugt fint lakridspulver, som kan købes i de fleste større supermarkeder eller i Matas og helsekostforretninger. 

Udover kornenes størrelse er der også forskel, om du køber lakridsrodspulver eller rålakridspulver. Det første er lysere i farven, og så er det en smule træet, da det er udvundet direkte af lakridsroden. Rålakridspulver er lavet af lakridsrødder, der er kogt til lakridssirup, hvorefter det er tørret og pulveriseret. Det er derfor kraftigere i smagen.

Vælg derfor gerne fint rålakridspulver, når du skal handle ind til mandlerne her.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar