Lakridsmandler
Foto: Mathilde Landry
Hvis du har prøvet at lave saltmandler, så ved du hvor nemt det er – de her mandler med lakrids er mindst lige så nemme at lave! Med deres søde lakridssmag kan de snildt tilfredsstille din søde tand.
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Sådan laver du lakridsmandler
De sprøde lakridsmandler minder lidt om klassiske saltmandler – de er bare sødere og smager endnu mere af slik. Mums!
Mandlerne er ultranemme at lave, du skal bare bruge lidt kogende vand, salt, mandler og lakrids. De laves næsten ligesom saltmandlerne, som du kan se i vidoen ovenover.
Hvilken slags lakridspulver skal jeg bruge?
Du kan købe få både groft og fint lakridspuver. I denne opskrift har vi brugt fint lakridspulver, som kan købes i de fleste større supermarkeder eller i Matas og helsekostforretninger.
Udover kornenes størrelse er der også forskel, om du køber lakridsrodspulver eller rålakridspulver. Det første er lysere i farven, og så er det en smule træet, da det er udvundet direkte af lakridsroden. Rålakridspulver er lavet af lakridsrødder, der er kogt til lakridssirup, hvorefter det er tørret og pulveriseret. Det er derfor kraftigere i smagen.
Vælg derfor gerne fint rålakridspulver, når du skal handle ind til mandlerne her.