Chokoladekiks med saltet karamelsmørcreme
18. maj 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Saltkaramel er en favorit, der er kommet for at blive! Her i en skøn smørcreme mellem sprøde chokoladekiks.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175° varmluft, og læg bagepapir på to bageplader.
Bland mel, sukker, vaniljesukker, kakao, natron, bagepulver og salt i en skål med en ske. Tilsæt smør, og pisk dejen sammen med en elpisker med dejkroge. Tilsæt ægget, og pisk igen, til dejen er ensartet.
Form ca. 20 kugler af dejen med hænderne – brug ca. 2 tsk. dej pr. kugle. Fordel dem med god afstand imellem på de to bageplader.
Bag kagerne i ovnen i 10-12 minutter, til de er flydt ud og ligner cookies. Afkøl dem helt på en bagerist.
Pisk smør, flormelis og vaniljesukker lyst i en skål med en elpisker. Tilsæt dulce de leche og flagesalt, og pisk i 1-2 minutter ved høj hastighed, til cremen er luftig.
Fyld karamelsmørcremen i en sprøjtepose, og sprøjt lidt creme ud på midten af halvdelen af kiksene. Læg de øvrige kager ovenpå, og pres de færdige kager let sammen, så cremen når næsten ud til kanten.
Opbevar kagerne i en lukket beholder på køl til servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på chocolate chip cookies
Powered by Froala Editor