Påskekage med citronmousse og gul glace

25. februar 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Har du ikke prøvet at glace en kage før? Fortvivl ikke. Vi guider dig trygt igennem processen, så du kan høste ros fra dine gæster, når du sætter årets påskekage på bordet.

Bemærk
Frysetid: Mindst 6½ time.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 18 cm i diameter
en rund silikoneform, 20 cm i diameter (fx "Perla 20" fra Silikomart)
et sukkertermometer

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i formen. Smelt smørret i en lille gryde. Hak chokoladen fint, hæld den ned i gryden, og rør rundt, så chokoladen smelter sammen med smørret. Lad chokoladeblandingen køle af i 5 minutter. Pisk æg og sukker luftigt i en skål med en elpisker. Rør chokoladeblandingen i. Vend mandemel og salt i dejen, til den er jævn og ensartet. Fordel dejen i formen, og bag bunden i ovnen i 25-30 minutter. Den skal stadig føles en smule ubagt. Afkøl bunden, og sæt den på køl, til den er helt kold.
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Varm citronsaft og sukker op i en gryde, til sukkeret er opløst. Vrid husblassen fri for vand, og rør den i den varme citronsaft. Rør godt, til husblassen er helt opløst. Hæld citronsaftblandingen over i en skål eller lille kande, og sæt den på køl i 10 minutter. Den skal ikke stivne, men blot køle lidt af. Pisk fløden til skum med en elpisker, tilsæt græsk yoghurt, og vend det sammen, til massen er ensartet. Vend forsigtigt den let afkølede citronsaftblanding i flødeblandingen. Hæld citronmoussen i silikoneformen, og sæt den i fryseren i 30 minutter.
Tag formen med citronmousse ud af fryseren, og pres forsigtigt den afkølede kagebund ned i moussen, så den lige akkurat er dækket af mousse og flugter med toppen af formen. Sæt formen tilbage i fryseren i mindst 6 timer, til den er helt frossen.
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Hak chokoladen fint, og læg den i en skål eller lille kande. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Hæld fløde, vand, sukker, glukosesirup og vaniljekorn i en gryde, og bring det langsomt til kogepunktet. Tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme flødeblanding.
Hæld flødeblandingen over den hakkede chokolade, og rør godt rundt med en dejskraber i midten af skålen, til chokoladen er smeltet, og glacen er jævn og ensartet. Rør gul konditorfarve i glacen, til den ønskede farve er opnået. Lad glacen køle ned ved stuetemperatur til 32°-35°. Hold øje med temperaturen med et sukkertermometer.
Tag den frosne moussekage ud af formen, og placér den på en rist med en bradepande under. Hæld forsigtigt den tempererede glace over kagen, så den bliver helt dækket, og lad den overskydende glace løbe fra og ned i bradepanden.
Flyt forsigtigt kagen over på et serveringsfad, og pynt den med hele og hakkede små påskeæg og lidt skovsyreblade. Opbevar kagen på køl indtil servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

 • Alkohol
 • Fisk
 • Gluten
 • Jordnødder
 • Laktose
 • Nødder
 • Skaldyr
 • Soja
 • Æg

Kostretning

 • Vegansk
 • Vegetarisk
 • Uden svinekød
 • Pescetarisk

Sådan laver du påskekagen

Den flotte, gule påskekage består af en hvid chokoladekagebund med frisk citronmousse og gul glace. På toppen er den pyntet med påskeæg. Hvis det ikke indbyder til fest, så ved vi snart ikke. Herunder kan du se trinene i billeder, så du nemmere kan lave påskekagen.

Trin 1: Hvid chokoladebund

Til bunden skal du bruge en springform med en diameter på 18 cm, som fores med bagepapir – se et smart trick til bagepapir i springform i videoen ovenover. Når du har lavet dejen, skal kagen bages, og derefter skal den køle helt af, inden du hælder moussen ovenpå.

Trin 2: Citronmousse

Når du laver citronmoussen, skal du bruge husblas. Mange er bange for husblas, da det nogle gange klumper. Her i opskriften smeltes det dog i den varme citronsaft, så du skal ikke frygte klumper. Lad citronsaften køle af, inden du blander den med flødeskum og græsk yoghurt. Citronmoussen skal hældes i en en rund silikoneform med en diameter på 20 cm (f.eks. "Perla 20" fra Silikomart) og derefter på frys i en halv time.

Trin 3: Samling af påskekagen

Når citronmoussen har sat sig lidt, skal den hvide chokoladebund presses forsigtigt ned i oveni moussen, så deres kanter flugter. Nu skal den i fryseren i mindst 6 timer, til den er helt frossen, så den er klar til glace.

Se også: Opskrift på hjemmelavede påskeæg

Trin 4: Ingredienser til glace

Til en glace skal du bruge husblas, chokolade, fløde, vand, glukosesirup og vaniljestang. Den udblødte husblas skal smeltes i væsken, som skal koges op til kogepunktet.

Trin 5: Farvet glace

Den varme flødeblanding over chokoladen, og rør rundt. Herefter kan du farve glacen – påskekagen her skal selvfølgelig være gul. Sørg for at køle glacen ned til 32°-35°, inden du hælder den over kagen.

Trin 6: Glace

Når du overtrækker en kage med glace, er det vigtigt, at kagen er placeret på en rist, så det overskydende glace kan løbe fra. Hæld glace på kagen fra midten og ud mod kanterne, så hele kagen dækkes.

Trin 7: Pynt påskekagen

Den færdige kage pyntes med påskeæg eller andet påskeslik, der gør kagen ekstra fin. Opbevar kagen i køleskabet, indtil den skal serveres. Får du ikke spist det hele, kan du fryse resten ned.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar