Påskekage med citronmousse og gul glace
Har du ikke prøvet at glace en kage før? Fortvivl ikke. Vi guider dig trygt igennem processen, så du kan høste ros fra dine gæster, når du sætter årets påskekage på bordet.
(19)
Ingredienser
Udstyr
- en springform, 18 cm i diameter
- en rund silikoneform, 20 cm i diameter (fx "Perla 20" fra Silikomart)
- et sukkertermometer
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Sådan laver du påskekagen
Den flotte, gule påskekage består af en hvid chokoladekagebund med frisk citronmousse og gul glace. På toppen er den pyntet med påskeæg. Hvis det ikke indbyder til fest, så ved vi snart ikke. Herunder kan du se trinene i billeder, så du nemmere kan lave påskekagen.
Trin 1: Hvid chokoladebund
Til bunden skal du bruge en springform med en diameter på 18 cm, som fores med bagepapir – se et smart trick til bagepapir i springform i videoen ovenover. Når du har lavet dejen, skal kagen bages, og derefter skal den køle helt af, inden du hælder moussen ovenpå.
Trin 2: Citronmousse
Når du laver citronmoussen, skal du bruge husblas. Mange er bange for husblas, da det nogle gange klumper. Her i opskriften smeltes det dog i den varme citronsaft, så du skal ikke frygte klumper. Lad citronsaften køle af, inden du blander den med flødeskum og græsk yoghurt. Citronmoussen skal hældes i en en rund silikoneform med en diameter på 20 cm (f.eks. "Perla 20" fra Silikomart) og derefter på frys i en halv time.
Trin 3: Samling af påskekagen
Når citronmoussen har sat sig lidt, skal den hvide chokoladebund presses forsigtigt ned i oveni moussen, så deres kanter flugter. Nu skal den i fryseren i mindst 6 timer, til den er helt frossen, så den er klar til glace.
Se også: Opskrift på hjemmelavede påskeæg
Trin 4: Ingredienser til glace
Til en glace skal du bruge husblas, chokolade, fløde, vand, glukosesirup og vaniljestang. Den udblødte husblas skal smeltes i væsken, som skal koges op til kogepunktet.
Trin 5: Farvet glace
Den varme flødeblanding over chokoladen, og rør rundt. Herefter kan du farve glacen – påskekagen her skal selvfølgelig være gul. Sørg for at køle glacen ned til 32°-35°, inden du hælder den over kagen.
Trin 6: Glace
Når du overtrækker en kage med glace, er det vigtigt, at kagen er placeret på en rist, så det overskydende glace kan løbe fra. Hæld glace på kagen fra midten og ud mod kanterne, så hele kagen dækkes.
Trin 7: Pynt påskekagen
Den færdige kage pyntes med påskeæg eller andet påskeslik, der gør kagen ekstra fin. Opbevar kagen i køleskabet, indtil den skal serveres. Får du ikke spist det hele, kan du fryse resten ned.