Citronmousse med jordbær og havrecrumble
12. august 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
Farverig og forfriskende dessert i selskab med søde jordbær og sprødt knas.
Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer (gerne natten over).
Ingredienser
Sådan gør du
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv skallen fint af 1 citron, og pres saften af begge citroner.
Pisk vaniljekorn, citronskal, æg og sukker sammen til en lys og luftig masse med en elpisker i en skål.
Bring citronsaften i kog i en gryde, og tag gryden af varmen. Knug den udblødte husblas fri for vand, og smelt den i den varme citronsaft. Rør, til husblassen er opløst. Lad citronsaften køle af i 5 minutter.
Pisk den let afkølede citronsaft i æggemassen lidt ad gangen. Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål, og vend den forsigtigt i ægge-citronmassen.
Fordel blandingen i 4 portionsglas, og sæt dem på køl i mindst 4 timer (gerne til næste dag).
Tænd ovnen på 180°. Bland havregryn, mel, brun farin og salt sammen i en skål, og smuldr smørret i til en grov crumble.
Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir, og rist den gylden i ovnen i ca. 10 minutter. Afkøl helt.
Tag glassene med citronmousse ud fra køl 10 minutter før servering. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i kvarter. Top citronmousserne med jordbær og havrecrumble.
Tip!
Lav gerne citronmoussen dagen før servering. Så er der hurtigt en dessert på bordet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk