Tunbøffer med ærtemos og wasabi-glace
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
Lynstegte tunsteaks, der er ideel som hurtig fredagsmad - du vil blive overrasket over, hvor nem retten er at trylle frem.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Kog ærterne i letsaltet vand i et par minutter, og si vandet fra.
Tilsæt fløde, salt og peber, og blend det til en grov ærtepuré med en stavblender. Læg låg på gryden, og stil den til side.
Riv skallen, og pres limefrugten. Smelt smør sammen med sojasauce, wasabipasta, limeskal og limesaft i en kasserolle, imens du pisker konstant. Lad det boble op, så du får en tyk, karamelagtig glace. Smag til med wasabi, så din glace bliver tilpas stærk.
Dup tunbøfferne tørre med køkkenrulle, og krydr dem godt med salt.
Smelt smørret på en pande ved høj varme, og steg bøfferne ganske kort – ca. et par minutter på hver side, de må ikke blive helt gennemstegte.
Rens radiserne, og skær dem i papirtynde skiver.
Fordel ærtepuréen på tallerkener, skær tunbøfferne i skiver, og anret dem ovenpå. Hæld glazen over, og pynt med ærteskud og radiser. Servér straks sammen med ris.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk