Gul påskekage med marcipan
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Den gule farve skriger påske, men kagen kan selvfølgelig nydes hele året rundt – og den vil helt sikkert blive populær på dessertbordet.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 170°.
Smelt smørret, og lad det afkøle en smule. Rør smør og sukker sammen. Tilsæt 1 æg ad gangen, og rør godt. Skær marcipanen i små stykker, og vend dem i dejen sammen med kokosmel. Rør, til du får en ensartet dej.
Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og rør det hele godt sammen. Riv citronskallen på den fine side af et rivejern, og pres saften. Vend citronskal og -saft i dejen.
Smør springformen, og læg bagepapir i bunden. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 30-35 minutter. Afkøl på en rist.
Rør flormelis, citronsaft, vand og lidt frugtfarve sammen til en tyktflydende glasur. Fordel glasuren på kagen (den må gerne løbe ned ad siderne). Drys med sukkerglimmer og hvide sukkersommerfugle (eller andre former for kagepynt)
Tip!
Nyd kagen, som den er, eller med en skefuld flødeskum.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på påskeæg
Påskefrokost: Inspiration til påskemenuen.