Svinekam med glace og ovnstegte kartofler
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Saftig svinekam med en lækker marinade af abrikosmarmelade, der giver en skøn karamelliseret overflade.
Bemærk
Ovntid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt abrikosmarmelade i en gryde sammen med hakket hvidløg, eddike og sennep. Krydr med salt og peber. Varm det hele godt igennem.
Hak salviebladene (gem nogle af bladene til pynt),og rør dem i glacen.
Læg svinekammen i et ovnfast fad, og smør den ind i halvdelen af abrikosglacen.
Sæt den i en kold ovn, tænd ovnen på 180° varmluft, og steg svinekammen i 1 time.
Skrub kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Læg dem på en bageplade med bagepapir i et jævnt lag, og krydr med salt, peber og hakket rosmarin.
Steg kartoflerne i 40-45 minutter ved 180° varmluft samtidig med stegen.
Servér resten af abrikosglacen som en lun sauce til kødet sammen med de stegte kartofler og evt. en grøn salat.
Tip!
Glace er betegnelsen for en glasering af kød, her med abrikosmarmelade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk