Rodfrugtsuppe med gule ærter
Flækærter kendes bedst fra retten gule ærter, men de sunde bælgfrugter er også alletiders i en suppe, hvor de giver fylde og mæthed. Den her er desuden lavet på rodfrugter med masser af sødme, smagt til med enebær og drysset med sprøde croutoner, bacon og karse på toppen.

0-30 min.
(0)
4. april 2022 af Line Holt NielsenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
- persillerødder
- 400 g
- knoldselleri
- 150 g
- løg
- 3
- olivenolie til stegning
- forkogte gule flækærter
- 125 g
- tørrede enebær
- 1 tsk.
- grøntsagsbouillon
- 5 dl
- madlavningsfløde 18 %
- ½ dl
- æblecidereddike
- 2 spsk.
- sukker
- ½ tsk.
- salt og peber
- bacon i tern
- 125 g
- croutoner
- karse
Sådan gør du
Skær persillerødder og knoldselleri i tern. Steg dem sammen med grofthakket løg i en gryde i olie, til løget er klart.
Rør flækærter og knuste enebær i, og hæld bouillon over. Kog retten uden låg i 10 minutter. Tjek, at rodfrugterne er møre. Hæld fløde i, og varm retten igennem.
Blend suppen med en stavblender i gryden, hvis du ønsker en glat konsistens, eller servér den, som den er.
Smag til med eddike, sukker, salt og peber (pas på med at oversalte, da bacon også er salt).
Steg bacon sprødt på en pande, og servér suppen med baconstykker, croutoner og karse drysset over.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Se også: Den klassiske opskrift på gule ærter