Rodfrugtsuppe med gule ærter
4. april 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Flækærter kendes bedst fra retten gule ærter, men de sunde bælgfrugter er også alletiders i en suppe, hvor de giver fylde og mæthed. Den her er desuden lavet på rodfrugter med masser af sødme, smagt til med enebær og drysset med sprøde croutoner, bacon og karse på toppen.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær persillerødder og knoldselleri i tern. Steg dem sammen med grofthakket løg i en gryde i olie, til løget er klart.
Rør flækærter og knuste enebær i, og hæld bouillon over. Kog retten uden låg i 10 minutter. Tjek, at rodfrugterne er møre. Hæld fløde i, og varm retten igennem.
Blend suppen med en stavblender i gryden, hvis du ønsker en glat konsistens, eller servér den, som den er.
Smag til med eddike, sukker, salt og peber (pas på med at oversalte, da bacon også er salt).
Steg bacon sprødt på en pande, og servér suppen med baconstykker, croutoner og karse drysset over.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den klassiske opskrift på gule ærter