Bagt citronmousse uden husblas
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Bagt citronmousse, der serveres fra små portionsforme, mens den stadig er lun og nybagt – enkelt og elegant.
Ingredienser
Udstyr
sek små ovnfaste portionsforme
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Pisk smør og sukker sammen med en elpisker til en hvid og cremet masse. Slå æggene ud, så hviderne havner i én skål og blommerne i en anden.
Riv skallen af halvdelen af citronerne. Pres saften af alle citronerne. Pisk æggeblommer og citronskal i smørmassen, til du får en jævn creme.
Sigt hvedemel og bagepulver i cremen. Tilsæt citronsaft og mælk, og pisk lidt mere.
Pisk æggehviderne helt stive (her er det vigtigt at sætte helt rene, tørre piskeris i elpiskeren, ellers kan hviderne ikke piskes ordentligt stive). Vend forsigtigt de piskede æggehvider i cremen.
Smør de ovnfaste forme med lidt smør, og hæld cremen i. Sæt formene i en bradepande, og hæld vand i bradepanden, så det når halvvejs op ad formenes kanter.
Sæt bradepanden med formene i ovnen i 20-25 minutter, til desserterne er gyldne og faste.
Tip!
Har du ingen ovnfaste portionsforme, kan du bruge små runde engangsforme af aluminium. De kan købes i de fleste større supermarkeder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk