Syltede gule beder
24. september 2019
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Stine Christiansen
Syltede rødbeder kender du, men det her er deres gule venner. De kan bruges på nøjagtig samme måde, fx som tilbehør til leverpostej eller frikadeller.
Bemærk
Ovntid: 90 minutter
Ingredienser
Udstyr
2 sylteglas
Sådan gør du
Tænd ovnen på 170°.
Skyl og skrub bederne fri for jord.
Fordel bederne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 1½ time, til de er godt møre.
Afkøl bederne let, og pil skrællen af dem.
Kog en lage af vand, sukker, eddike, sennepskorn, peberkorn og salt. Sukkeret skal være opløst.
Læg bederne i rene, skoldede glas, der evt. også er skyllet med Atamon, og hæld den kogende eddikelage over.
Luk låget, og stil glassene med syltede beder et køligt sted – evt. i køleskabet.
Tip!
Denne fremgangsmåde kan også bruges til at sylte almindelige røde rødbeder eller andre former for beder, fx de stribede bolsjebeder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk