Luksus-æggesalat

11. april 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Æggesalat er en sand favorit til frokost. Den får sprødt selskab af knoldselleri, ærter og æble, og hvis du så serverer den på et stykke ristet rugbrød, er der ikke et øje tørt.

Bemærk
Evt. hviletid på køl: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog æggene, til de er hårdkogte, ca. 8 minutter. Pil æggene, og mos dem med en gaffel, eller del dem på begge ledder i en æggedeler.
Skræl selleri, og riv den på den fine side af et rivejern. Skyl og riv også æblet fint.
Rør æg, revet selleri og æble sammen med ærter, yoghurt, mayonnaise og sennep i en skål.
Riv skallen fint, og pres saften af citronen. Rist karry let på en tør pande, og vend det i æggesalaten sammen med citronskal. Smag til med finthakket chili, citronsaft, salt og peber. Hvis du har god tid, kan du lade æggesalaten trække på køl i 30 minutter, så bliver smagen mere intens.
Anret æggesalaten på rugbrød, pynt med brøndkarse eller karse, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du den bedste æggesalat

Æggesalaten her får den helt rigtige smag fra grøntsager, mælkeprodukter og krydderier.

Ønsker du en mere simpel frokostsalat uden selleri, ærter og æble, kan du sagtens undlade det grønne. Æblet er med til at give salaten en frisk og syrlig smag, der spiller godt sammen med den fede creme, så du kan også nøjes med det som grønt indslag.

Yoghurt og mayo giver æggesalaten den perfekte cremethed. Yoghurten bidrager også med lidt syre, men den kan sagtens skiftes ud med skyr eller cremefraiche.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar