Hjemmelavet julemedister
1. marts 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Når du laver din egen medister, kan du fylde den med lige nøjagtigt det kød og de krydderier, du foretrækker. Her er en julet version lavet på hakket gris og kalv.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
Evt. kødsnor, sprøjtepose, tragt eller pølsestopper.
Sådan gør du
Rør det hakkede kød sammen med bacon og salt i en skål, til konsistensen bliver sej.
Pil løgene, og riv dem groft. Vend dem i farsen sammen med æg, bouillon, cognac og havregryn. Smag til med krydderier. Lad farsen trække i 15 minutter på køl.
Skyl tarmen igennem med koldt vand. Stop tarmen med farsen – brug en sprøjtepose, en pølsestopper eller en tragt. Stop den ikke for stramt, da kødet udvider sig en smule under stegning. Del evt. medisterpølsen op i mindre pølser med kødsnor.
Lad medisteren simre i en gryde med vand i 10 minutter. Afdryp, og steg den derefter på en pande med smør i 5 minutter på hver side, til den bliver gylden og let sprød.
Servér med f.eks. salat og kartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på klassisk medister