Toast med avocado-æggesalat og røget laks
22. december 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Der er ikke noget som en frisk laksemad på toastbrød. Den her er med avocado-æggesalat og på sønderjysk rugbrød, der minder lidt om toastbrød i en grov version.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør yoghurt sammen med mayonnaise i en skål.
Pil og hak æggene. Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær kødet i små tern. Vend det hele sammen med finthakket purløg og hakkede cornichoner, og smag æggesalaten til med citronsaft, salt og peber.
Rist brødet. Skyl og tør salaten, og del den i blade.
Læg salatblade på 2 af rugbrødsskiverne, fordel æggesalaten oven på, og top med laks og bunker af karse. Læg de 2 resterende stykker rugbrød oven på, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk