Lammeculotte med stegte artiskokker og grønne bønner

1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Artiskokker er en delikat spise, som kræver lidt arbejde, enten ved bordet eller i køkkenet. Smagen er dog umagen værd, især når de bliver serveret til en mør lammeculotte.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær tern i fedtet på oversiden af culotten, og brun den i olie i en stegegryde, først på fedtsiden og derefter på den anden side. Krydr med salt og peber, læg timiankviste ved, og skru ned for varmen.
Læg låg på, og lad stegen simre i ca. 10 minutter, eller til centrumtemperaturen er 60°. Lad den trække i 5 minutter på et skærebræt, inden den skal skæres ud og serveres.
Fyld koldt vand og saft af halvdelen af citronerne i en stor skål.
Bræk stokken af artiskokkerne. Skær alt det grønne af artiskokkerne med en stor kniv, helt ind til dér, hvor blade og bund er gul, også toppen. Det virker lidt voldsomt, men alt det grønne er ikke spiseligt alligevel. Læg de skrællede artiskokker i vandet med det samme, så de ikke bliver mørke.
Tag 1 skrællet artiskok op af vandet ad gangen, og skær den i kvarter. Skær skægget væk, skær artiskokken i tynde både, og læg dem tilbage i vandet.
Hæld vandet fra artiskokkerne, og steg dem i olie på en pande i 3-4 minutter. De må gerne tage lidt farve. Pil og hak hvidløg og løg, og lad dem stege sammen med artiskokkerne i yderligere et par minutter.
Tilsæt vin, og kog ved middelhøj varme i 10 minutter. Tilsæt oliven og grofthakket oregano, merian og basilikum. Varm retten godt igennem, og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
Kog bønnerne i letsaltet vand i ca. 4 minutter, til de er møre med lidt bid. Lad dem dryppe af. Varm flute i ovnen.
Skær lammeculotten i tynde skiver, og servér dem med artiskokker, bønner og lunet flute.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar