Grillede lammeculotter med stegte majs og kantareller
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Spar ikke på smørret, når du steger majs og kantareller.
Ingredienser
Sådan gør du
Rids lammeculotterne på fedtsiden, og krydr med salt og peber. Brun culotterne i lidt olie på en (grill)pande, og steg dem derefter færdige på panden ved middel varme, til centrumtemperaturen er 55°-58°. Alternativt kan du brune dem ved høj indirekte varme på en havegrill og derefter stege dem på grillen i yderligere ca. 20 minutter ved lavere indirekte varme, til kernetemperaturen er 55°-58°.
Lad culotterne hvile i ca. 10 minutter, før de skæres i skiver.
Smelt smørret på en pande, evt. over grill. Steg ca. ⅔ af salviebladene sprøde i smørret. Tag dem af panden.
Rens kantarellerne, og steg dem på panden sammen med majskernerne, til de har taget en smule farve. Hak de resterende salvieblade fint, og lad dem stege med. Krydr med salt og peber.
Fordel kantareller og majs på et fad, læg skiver af lammeculotte ovenpå, og pynt med sprøde salvieblade.
Skyl agurken. Flæk den på langs, fjern kernerne, og skær den i tynde skiver.
Riv skallen, og pres saften af citronen. Vend agurker med dild, citronsaft, fintrevet citronskal, salt og peber.
Pynt evt. med tørrede morgenfruer, og servér som tilbehør.
Tip!
Brug gerne majskerner fra nykogte majskolber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk