Stegt hummer med artiskokker, kikærter og cherrytomater

Artiskoker og kikærters milde smag gør sig velegnede til skaldyr.

Bemærk
Når hummerens hoved er skåret igennem, kan den godt efterfølgende give nogle små spjæt, selvom den er død, så hold godt fast med viskestykket.

Ingredienser

Sådan gør du

Bræk stokkene af artiskokkerne, og skær alle bladene af. Skrab fimrehårene ud med en spiseske, og del artiskokbunde i 4 stykker.
Læg hummerne én ad gangen på et spækbræt, og hold godt fast i hummeren med et viskestykke. Sæt en stor skarp kniv i korsmærket på hovedet, og stik kniven hurtigt og hele vejen igennem hovedet, så hummeren dør med det samme.
Drej hummeren rundt, og flæk halen hele vejen igennem. Tag endetarmen ud af halen, og fjern mavesækken fra hovedet. Fortsæt med den anden hummer. Giv kløerne et slag med bagsiden af kniven, så de knækker, og hummerkødet kan tages ud.
Kom halvdelen af olien, hvidløgsfeddet, halvdelen af timianen og artiskokkerne i en varm stegegryde, og lad det simre 1 minut.
Læg de halve hummere i gryden med kødsiden nedad i 1 minut, så hummerkødet får lidt farve. Vend hummerne, og lad dem stege endnu 1 minut. Krydr med salt og peber.
Skær tomaterne i halve, og vend dem i gryden sammen med hvidvin og vand. Bring det i kog, og lad det hele koge på lav varme under låg i 8-10 minutter. Tag låget af gryden, og vend det hele godt rundt.
Tilsæt de kogte kikærter, og lad dem koge med yderligere 2-3 minutter. Smag på væden fra hummerne, og smag den til med lidt ekstra salt, peber og den sidste olivenolie. Kom lidt timian på toppen, og servér med godt brød til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
20. maj 2020 af .

Foto: Aller Media

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar