Lammeculotte med kartoffel-selleri-gratin

Lammeculotten er marineret i pistacie og mynte, og tankerne flyver straks til det nordafrikanske køkken. Servér med en cremet og mættende kartoffel-selleri-gratin.

Lammeculotte med kartoffel-selleri-gratin
0-30 min.

(6)

November 25, 2021 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du lammeculotte i ovn

Lammeculotter er ikke altid så store, så måske skal du bruge flere end én. Det gør også, at ovntiden kan variere fra steg til steg. Brug derfor gerne et stegetermometer.

Lammeculotte temperatur

Vil du være sikker på ikke at give lammeculotten for meget eller for lidt, kan du bruge et stegetermometer. Vil du have rosa kød, skal kernetemperaturen være ca. 60°. Vil du have helt gennemstegt kød, skal du op på 65°. Med denne opskrift skulle du gerne få rosastegt lam, så vi anbefaler, du går efter de 60°. Husk, at temperaturen stiger en smule, når stegen hviler efter tilberedning, så tag den evt. ud ved 58°.

Lammeculotte tilbehør

Her serveres lammeculotten med kartoffel-selleri-gratin, som er kusine til de klassiske flødekartofler. Du kan også sagtens servere flødekartofler, sprøde ovnkartofler eller kartoffelsalat til kødet. En grøn salat passer også godt til. 

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'