Lammeculotte med kartoffel-selleri-gratin

25. november 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Lammeculotten er marineret i pistacie og mynte, og tankerne flyver straks til det nordafrikanske køkken. Servér med en cremet og mættende kartoffel-selleri-gratin.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skræl kartofler og knoldselleri, og skær begge dele i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg skiverne skiftevis i et ovnfast fad. Fordel smør i tern udover.
Pil og hak hvidløg fint. Rør fløde sammen med muskatnød og hvidløg. Krydr blandingen med salt og peber, og hæld den over kartofler og selleri. Drys med cheddar, og sæt fadet i ovnen i ca. 35 minutter, til kartofler og knoldselleri er møre.
Pil og hak hvidløg fint. Hak pistacienødderne. Skyl og hak bladene fra persille og mynte. Skyl og riv citronskal.
Bland citronskal, mynte, persille, pistacienødder, hvidløg, olie, salt og peber sammen til en grov marinade.
Skær fedt og sener fra lammeculotten. Gnid kødet ind i halvdelen af pistacie-mynte-marinaden, og gem resten af marinaden til at servere til kødet. Brun culotten på en pande.
Steg culotten færdig i den 200° varme ovn i ca. 15 minutter (alt efter hvor rød den ønskes). Tag den ud, og lad den hvile i 5 minutter.
Skær kødet i skiver, og servér med kartoffel-selleri-gratin og resten af pistacie-mynte-marinaden.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du lammeculotte i ovn

Lammeculotter er ikke altid så store, så måske skal du bruge flere end én. Det gør også, at ovntiden kan variere fra steg til steg. Brug derfor gerne et stegetermometer.

Lammeculotte temperatur

Vil du være sikker på ikke at give lammeculotten for meget eller for lidt, kan du bruge et stegetermometer. Vil du have rosa kød, skal kernetemperaturen være ca. 60°. Vil du have helt gennemstegt kød, skal du op på 65°. Med denne opskrift skulle du gerne få rosastegt lam, så vi anbefaler, du går efter de 60°. Husk, at temperaturen stiger en smule, når stegen hviler efter tilberedning, så tag den evt. ud ved 58°.

Lammeculotte tilbehør

Her serveres lammeculotten med kartoffel-selleri-gratin, som er kusine til de klassiske flødekartofler. Du kan også sagtens servere flødekartofler, sprøde ovnkartofler eller kartoffelsalat til kødet. En grøn salat passer også godt til. 

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar