Tærte med parmaskinke og grønne bønner
26. oktober 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
De saftige grønne bønner og sprøde stykker af salt skinke på toppen gør tærten her til et stensikkert hit på både middagsbordet og i picnickurven
Ingredienser
Sådan gør du
Bland de 2 slags mel og salt. Smuldr smør i blandingen, og saml dejen med lidt vand, til den hænger sammen. Pak dejen ind i film, og lad den hvile køligt i 20 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Tryk den fast i en smurt tærteform, prik huller i tærtebunden med en gaffel, og forbag den i 10 minutter.
Pisk æg med hytteost, og krydr med peber og purløg. Rør revet emmentaler i, og hæld æggemassen over den forbagte tærtebund.
Nip bønnerne, og læg dem over æggemassen sammen med strimler af skinke.
Bag tærten i ca. 35 minutter, til fyldet har sat sig. Servér evt. tærten med en grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk