Italiensk risotto med svampe
Prøv en lækker risotto til aftensmaden. Denne risotto er blød og cremet takket være rigelige mængder smør og parmesan. Husk at tage dig god tid til at koge og røre i risottoen.
(7)
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Opskrift på den klassiske risotto
En cremet risotto med svampe smager skønt. Den er nem at lave, men hav tålmodighed, da bouillonen skal tilsættes lidt ad gangen, indtil risene er al dente. Derudover skal du også helst blive ved din gryde. For risottoen skal røres i (næsten) hele tiden, for at den ikke koger tør.
Den nemme risotto
- Hvis du ikke har tid til at stå og røre i risottoen, mens du tilsætter bouillonen lidt ad gangen, kan du snyde lidt og tilsætte 1½ l bouillon i starten af kogningen og lade risene simre under låg i 10-15 minutter. Men den sidste del af kogetiden skal du være meget opmærksom og røre ofte, så konsistensen bliver rigtig. Smag på risene undervejs for at sikre, at de ikke lige pludselig er for udkogte.
- Hvis du ikke har risottoris, så kan du altid lave den simple version med en grødris. Det smager stadig helt fantastisk, selvom det selvfølgelig ikke er den helt korrekte type ris.
Tilbehør til din risotto
Ønsker du en helt klassisk risotto, kan du sagtens undlade bladselleri og porrer. De blandede svampe kan også sagtens erstattes af champignon. Du kan også tilføje andet grønt, hvis du har noget liggende. F.eks. smager asparges også dejligt til retten.
Skal du servere retten for en veganer, kan du tage en portion fra, inden der røres smør og parmesan i. Risottoen smager stadig dejligt!Det gode ved risotto er at grundessensen består af bouillon, hvidvin og risottoris. Hvad du gør derfra, er op til dig. Hvis du vil have en smuk risotto, kan du holde dig til én-farve-reglen. Altså f.eks. gå med grønne eller røde grøntsager.
Vil du have flere forslag til lækre risottoretter? Så kan du finde alle vores lækre risotto-retter her.
Grundingredienserne i risotto er vin, boulion og risottoris.
Risotto med kylling
Risotto med kylling er en klar favorit i mange hjem. Du kan både skære et kyllingebryst i tern, som tilføjes i retten, men du kan også lave kyllingeover-/underlår i ovnen, hvor du piller det lækre møre kød fra og tilsætter. Risotto med svampe
Champignoner er altid en god smagsgiver med masser af umami (specielt hvis du vil have en vegetarisk version),men du kan også sagtens prøve kræfter med andre typer af svampe: det kan f.eks. være østershatte, kantareller og shiitakesvampe.
Sund(ere) risotto
Du kan lave en lidt anderledes risotto, som samtidigt indeholder flere fibre. Det kan du, ved at skifte risotto-risene ud med perlebyg eller perlespelt. Det giver ekstra struktur til ”risottoen” og smager forrygende.
Rester af risotto
Du kan sagtens genopvarme din risotto dagene efter. Tilføj blot lidt vand til retten når du varmer den op i gryde eller mikroovn. Pas på ikke at give den for meget, så risene bliver helt udkogte.