Risotto af perlebyg med bacon og svampe
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Sammenlignet med risottoris, der kræver konstant omrøring, passer perlebyg næsten sig selv. Med denne opskrift får du derfor en italiensk klassiker tilberedt i bl.a. hvidvin og friskrevet parmesan, og med de nærende perlebyg, som et sundere alternativ til risottoris.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg, og steg det i smør og olie i en dyb pande, uden at det tager farve.
Skru op for varmen, og lad perlebyggen svitse med på panden i 1 minut. Rør hvidvin og salt i.
Skru ned for varmen, og tilsæt bouillon lidt ad gangen, mens du rører. Lad perlebyggen opsuge bouillonen, før du tilsætter mere. Kogetiden er i alt ca. 20 minutter.
Tag gryden fra varmen og rør halvdelen af parmesanosten i. Læg låg på panden, og lad risottoen trække i 2 minutter.
Rør hakket persille sammen med olie.
Rist bacon på en tør pande. Læg dem på fedtsugende papir. Rens og striml svampene, steg dem i baconfedtet, og vend dem i risottoen sammen med bacon. Server med persilleolie, resten af parmesanosten og brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk