Risotto med svampe og grønkål
10. august 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Der er ikke meget, der slår en god og cremet risotto med masser af svampe og parmesan. Den friske grønkål giver denne risotto god smag og bid.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og rens champignonerne, og skær dem i kvarte. Skyl de tørrede svampe. Pil og hak løget. Hak timian fint.
Steg timian og løg i halvdelen af smørret i en gryde. Tilsæt champignonerne, og steg dem ved høj varme i et par minutter. Tilsæt de tørrede svampe, og lad dem stege med i 3 minutter. Tilsæt risene, og lad dem stege med i 1 minut under omrøring.
Hæld bouillon i gryden lidt ad gangen. Lad risene opsuge væsken, før du tilsætter mere bouillon. Fortsæt med at tilsætte bouillon, til risene er kogt netop møre med en meget lille, hård kerne. Rør jævnligt, så risene ikke brænder på.
Rib og skyl grønkålen, og hak den fint.
Tag gryden fra varmen, og vend grønkål, resten af smørret og friskhøvlet parmesan i risottoen.
Anret risottoen med friskhøvlet parmesan, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk