Risotto med svampe og butternutsquash
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Risotto smager skønt og denne variant er lige så farvestrålende og fin, som den er velsmagende.
Ingredienser
Sådan gør du
Halvér græskarret, fjern kernerne med en ske, skær skrællen af, og skær græskarkødet i tern.
Rens svampene med en blød børste, helst uden brug af vand, og skær de største i mindre stykker.
Pil løget, og hak det. Svits løg og græskartern i halvdelen af smørret i en gryde i 5 minutter. Tilsæt ris, og steg videre i 2 minutter under omrøring. Tilsæt hvidvin, og lad det koge ind til den halve mængde.
Tilsæt hønsebouillon lidt ad gangen, og lad det koge under jævnlig omrøring i ca. 20 minutter, til risottorisene er al dente.
Steg svampene i resten af smørret på en pande, til de er let gyldne. Skyl og tør spinaten, og lad den stege sammen med svampene på panden, til bladene netop falder sammen. Krydr med salt og peber.
Rør mascarpone og revet parmesan i risottoen, bland spinat og svampe i, og smag til.
Drys med grofthakkede nødder og parmesan. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Har du prøvet: Den lækreste italienske risotto